500 stuks Facet Acr... € 2,65
 

 

50x Glanzende Acryl... € 0,95
 

 

50x Acryl kralen mix € 1,95
 

 

  
 Rijgen van kralen met Elastisch Nylon
  
 Rijgen met elastisch nylon (stretch nylon) heeft veel voordelen, je hebt snel resultaat en past altijd. Het nadeel is dat nadat je klaar bent met rijgen het elastiek moeilijk te knopen is en er vaak lijm of een aanstekers aan te pas komen, maar eigenlijk is  het heel eenvoudig en is er een simpel trucje voor, het is een kwestie van even weten hoe het gedaan moet worden, dan gaat er een wereld voor je open!
  
 Onderstaand geven we een uitleg hoe je het beste elastisch nylon (stretch nylon) kunt knopen en je verzekerd bent dat het niet meer los laat na het rijgen.
  
 Tip! Door de krachten die er op nylon komt te staan is het verstandig voor het rijgen om na te gaan of je kralen niet te zacht of te dun zijn, je loopt dan het risico dat de kralen uiteindelijk breken of het elastiek breekt door te scherpe randjes op de kralen,  dan moet je denken aan glaskralen, voel even goed de rijggaatjes op scherpe randjes voordat je gaat rijgen.
  

1. Rijg je kraaltjes op het elastiek tot de juiste lengte.
 
2. Maak een knoop en trek deze aan tot de kraaltjes.
 
3. Maak nog een platte knoop maar trek deze nog niet aan .
 
4. Haal het uiteinde van het elastiek voor de 2e en 3e keer door de lus.
Deze omwentelingen mag je nog meerdere keren herhalen maar dat hoeft niet.

Hoe meer omwentelingen hoe dikker de knoop.
Je draait eigenlijk heel simpel de draad nogmaals door de lus.
 
5. De uiteindelijke knoop moet net zo groot (of iets groter) dan het rijggat van de kraal.
restdraadjes af.
 
6.Steek een rest draadje door het oog van de eerst volgende kraal (zie foto) en trek de knoop in het rijggat totdat deze klem zit

Knip vervolgens de restdraadjes af.Je kunt beide zijde nog een paar kralen verder rijgen voordat je de draadjes afknipt.