Magneten verwerken in sieraden

Magneten zijn in sieraden niet meer weg te denken omdat ze makkelijke als sluitingen zorgen voor armbanden en kettingen. Je kunt zelf eenvoudig slotjes ed. maken door de magneten te verlijmen met bijvoorbeeld secondelijm.  We geven een aantal voorbeeldjes hoe je ze kunt verwerken.


Denk wel aan materialen die je gebruikt voor je sieraad, want de magneet blijft aan alle metalen kleven, dus ook metalen kralen en bevestigingsringetjes. (gebruik bijv. roestvrijstaal deze hebben geen invloed op de magneet)


Magneetjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar en zijn alle geschikt voor deze toepassing, hoe groter oppervlak van de magneet hoe meer kracht ze hebben.

 

 

 

 

Zelf een Magneetslotje maken


Je kunt zelf vrij eenvoudig een mooi slot maken. De basis zijn de magneten en houders voor de magneten, op de houders kun je plakken wat je wil om tot een mooi slot te komen.

 

Benodigd


* 2 magneetjes, met formaat van de cabochon bedelhangers. (als cabochonmaat 10 mm kun je 10 mm magneten gebruiken)
* 2 Cabochon bedeltjes, (waar magneetje inpast)
* Secondelijm (of andere sterke lijm
* Roestvrijstalen open ringetjes
* Leuke cabochon van bijvoorbeeld een bloem


Plak de magneetjes in de cabochonhoudertjes, plak de bloem op één van de hangertjes, je mag zelf kiezen, of op de mangneet of achterkant van de houder, wat je mooist vindt. Let wel even op de aantrekkingskracht van de magneten, de houdertjes moeten elkaar aantrekken. De roestvrijstalen ringetjes zijn om je snoertje kralen aan te bevestigen.

 

Magneet oorbellen

Magneet oorbellen Alternatief voor oorbelhaakjes zijn klemmetjes, maar deze kunnen tot irritatie lijden, een magneetbevestiging kan uitkomst bieden, de magneet blijft net zo goed en misschien wel beter aan het oor hangen en omdat er vrijwel geen druk en gewicht op het oorlelletje komt te staan voel je de oorbellen vrijwel niet zitten.

Benodigd

* 2 magneetjes
* 2 Cabochonnetjes, zoals roosjes of andere vormen
* Secondelijm (of andere sterke lijm)

 

Leg 2 magneetjes op elkaar zodat je weet wat de aantrekking is, plak vervolgens de magneten op de cabochons, laat goed drogen...en klaar is je oorbel.