Kettelen met een twist  Kettelen kun je op vele manieren toepassen, hier leggen we een variatie uit met een supereffect.

Je hebt nodig:
Nietstiften van ongeveer 5 cm lang, rondbektangetje, jumpringen 6 mm, stuk ketting en wij gebruiken hier kraaltjes van ongeveer 6 mm.

Tip! je hoeft niet persé een stuk ketting te gebruiken om je kraaltjes aan elkaar te kettelen, je kunt ook de jumpringen met daaraan de kraaltjes direct aan elkaar zetten, zoals bovenstaande groen rode armband. (op één jumpring zitten twee kraaltjes) 

1. Rijg een kraaltje op een nietstift. Pak met het tangetje het uiterste puntje van de nietstift en begin deze in te draaien. Het is niet zo erg als het een beetje uit elkaar komt te staan, dat kun je later nog corrigeren.
 
2.Zorg er wel voor dat je steeds op dezelfde plek van het tangetje een draaibeweging maakt, zo blijven de oogjes even groot.
 
3. Zodra je bij de kraal bent kun je het één en ander nog fatsoeneren en tegen elkaar aandrukken. Dit is alles, zo bewerk je al je kraaltjes.
 
4. Open een jumpring (zoals voorbeeld op foto) van 6 mm (voor de duidelijkheid hebben we hier even ander kleurtje genomen) en hang een voorgedraaid kraaltje in het jumpringetje. (mogen er ook twee zijn)
 
5. Haak het ringetje vervolgens ook in een oog van de ketting en sluit de jumpring. Je kunt ervoor kiezen, als je daar ruimte voor hebt, om twee of drie jumpringen met kraaltjes in één ring van de ketting te hangen voor een voller effect.
 
 Foto: Natacha Jaumain ( Fimoklei oorbelletjes)