Cabochon haakjes

Cabochon oorbelhaakjes

 

Hier vind je oorbelhaakjes om je cabochons te plakken, zowel voorgevormde haakjes waar een glazen cabochon in past als een glad oppervlak waar je elke willekeurige cabochon op kan plakken, vooral de bloem cabochons kun je daarvoor goed gebruiken.
De meest gebruikte houdertjes voor glazen cabochons zijn er o.a. in de maten 10 mm, 12 mm, 14 mm, en 16 mm, ook zijn er ovale oorhaakjes verkrijgbaar, selecteer de maat en/of kleur in de linkerkolom onder "Selectie verfijnen"

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Ligt de cabochon te diep in de houder?

Plak voor hoogte eerst iets in de houder.
Dat mag vanalles zijn.... stukje karton, pailetten of papier.
Je kunt stapelen tot de juiste hoogte, gebruik de lijm waar je ook de cabochon mee plakt.

Zorg ervoor dat, als je cabochon harstickers gebruikt, de ondergrond goed vlak en uitgevult is, anders bestaat de mogelijkheid dat de cabochon gaat indeuken. Voor de glazen  of acrylcabochons is dat niet nodig, een paar vierkantjes of rondjes knippen is voldoende.

 

 

Bubbels in de lijm

Heb je steeds luchtbelletjes onder je glazen cabochon?
Het beste is de lijm rustig op te brengen en zo min mogelijk bewegingen maken, als je de lijm wil verdelen over het vlak, doe dat dan ook  heel rustig.
Als je heel langzaam, in één keer glad strijkt met bijv. een houtje en absoluut niet roeren of heen en weer bewegen zal de lijm zonder luchtbelletjes drogen.

Gebruik ook voldoende lijm, niet te weining, want anders droogt de lijm vlekkerig op.
Wij gebruiken Mod Podge of Max Repair voor dit klusje.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren