Open-ring / Jumpring verwerken

0
open-ring / jumpring

Open-ring openen op de juiste manier

Open-ring moet je altijd van elkaar af openen. Als je dat niet doet kun je de ring uit vorm trekken en dit krijg je nooit meer netjes rond.

open-ring / jumpring

Met een platbek kun je het ringetje stabiel vasthouden, met elke willekeurige andere tang kun je het ringetje openen.

Open een open-ring altijd zoals op foto, van elkaar af, als je het ringetje uit elkaar trekt krijg je hem nooit meer rond terug in vorm, op de manier zoals de foto aangeeft behoudt hij zijn vorm en kun je in één handeling de ring weer sluiten nadat je je onderdeeltje hebt geplaatst. Om een open ring te verwerken heb je altijd 2 tangetjes nodig, dat kan met elk willekeurige tang waar je het ringetje tussen kan klemmen.

Houdt met één tang (liefst een platbek) het ringetje vast, vervolgens met de andere tang de ring te openen door van je af te duwen, houd het ringetje tussen de eerste tang geklemd (platbek tang) en hang je bedeltje, ketting, slotje of hanger in het ringetje en sluit vervolgens het ringetje weer met het andere tangetje.

Je kunt met een open-ringen nog veel meer dan dan alleen technische bevestigingen maken, je kunt bijvoorbeeld kettelen of een ketting schakelen en zelfs patronen maken, dat laatste  is voor wel gevorderde.

Open-ringen zijn er in vele maten en kleuren te verkrijgen, maatvoering loopt van 3 mm tot wel 16 mm. Meest gebruikte voor sieraden zijn de 5 en 6 mm. Je hebt ook verschillende draaddiktes, zoals 0.7, 0.9, 1.00 en 1.2 mm, de draaddikte 0.7 is het meest gangbaar en 0.9 en 1 mm worden ook vaak gebruikt om extra stevigheid te krijgen, dat is dan vooral voor zwaardere sieraden of om een meer industriële look te krijgen, daarvoor wordt ook meestal de bronzen kleur gebruikt.

open-ring

Bevestiging van een open-ring tussen een bedel en een ketting

Plaats uw reactie