Decoupagelijm zelf maken

0
Decoupagelijm maken

Decoupagelijm is zelf te maken.

Decoupagelijm lijkt op witte kinder-schoollijm maar dan dunner. (beide op waterbasis)

Je kunt kinder- schoollijm vermengen met water om je eigen decoupagelijm aan te maken, de verhouding is ongeveer 50% lijm en water.

Als de witte lijm dikker is kun je meer water toevoegen, als deze dunner is, wat minder water.

Uiteindelijk moet het een gladde stroopachtige substantie worden, als je met een kwast over je papier strijkt mogen er geen dikke strepen lijm ontstaan die niet meer vanzelf wegvloeien, maar het mag ook weer niet te dun, want dan gaat je papier krullen van de vocht en dat komt meestal niet meer goed.

Een klein beetje experimenteren met verhouding zal altijd noodzakelijk blijven, maar de moeite waard, omdat een potje schoollijm aanmerkelijk goedkoper is dan de reguliere decoupagelijm.

Als je een juiste verhouding hebt gevonden, gooi het water en de lijm bij elkaar in een potje en dan goed roeren en schudden, dan heb je altijd een potje in de kast met de juiste verhoudingen.

Sommige schoollijm wordt naar korte tijd gelig van kleur, zelf hebben we geen ervaring welke merken dat doen, je zou dit zelf moeten uitproberen, je vindt meerdere voorbeelden op het internet hoe je de decoupage lijm zelf moet maken, maar weinigen spreken over de verkleuring die eventueel kan ontstaan bij sommige soorten, test daarom de lijm eerst.

Smeer een papiertje in (zo kun je ook de dikte van de lijm meteen bepalen) en laat het een tijdje liggen om te zien wat er gebeurd.


Voorbeeld

Je kunt ook gewoon met reguliere decoupagelijm aan de slag, daar kun je diverse papiersoorten gebruiken, en met een eigen foto uit de printer een sieraadje maken.

Materialen vindt je hier …. ook hebben we verschillende manieren van verwerken, en meerdere technieken en materialen beschikbaar om een sieraadje met foto te maken.

Decoupagelijm

Glazen Cabochons

Houder Oorbellen ringen

advertentie

Plaats uw reactie