Bedel bevestigen

0

Bedel bevestigen aan een hals ketting, hoe?

De fout die veel wordt gemaakt is dat een ketting rechtstreeks aan een bedel wordt gehangen. De bedel hangt dan niet recht, maar haaks, daarom heeft elke bedeltje een ringetje of tussenstukje nodig om recht te blijven hangen.

Er zijn bedels verkrijgbaar waar dat niet nodig is daar is al een speciaal rijggat aangemaakt om de bedel rechtstreeks aan de ketting te hangen.

Bedel

 

 

 

Dit is een voorbeeld van een bedel waar het ophang-oogje al correct is bevestigd door de fabrikant, hier hoef je verder niets mee te doen dan alleen een ketting aanhangen.

 

 

 

 

 

Je hebt nodig:

sieraden maken

hier meer informatie over open-ringetjes

Deze methode wordt gebruikt voor allerlei toepassingen, van oorbellen tot armbanden.

Open het ringetje op de manier zoals op de foto, als je het ringetje uit elkaar trekt, krijg je het nooit meer in vorm, dus van elkaar af. Zorg dat het ringetje de juiste maat heeft, voor zowel de bedel als later de ketting die erdoorheen geregen wordt.

 

Hang in het ringetje vervolgens de bedel en sluit hem, daarna kun je de ketting erdoorheen rijgen, of oorbelhaakje bevestigen of er verder mee kettelen. (zoals deze paas armband)

De reguliere maat is 5 of 6 mm groot, je hebt verschillende diktes waarvan 0.7 mm de standaard is, als je dikker materiaal kiest, is dit voor een robuustere uitstraling, dat zijn maten van 0.9 tot 1.2 mm dik, zelf vind ik de ringetjes van 5 of 6 mm x 0.9 mm het mooist, maar dat is heel persoonlijk.

Ooorbellen met open ring

Oorbellen tussen elk onderdeeltje zit een ringetje, zo blijft de oorbel recht hangen.

 

Waar we met dit artikel de nadrukwillen leggen is dat je de meeste bedels niet rechtstreeks kunt hangen aan een ketting of oorbelhaakje, je hebt vrijwel altijd een oogje nodig.

advertemtie

Plaats uw reactie